Notarissen en Advocaten

Advisering

Als notaris bent u werkzaam op het gebied van het personen- en familierecht, onroerend goed en het ondernemingsrecht en u weet feilloos hoe om te gaan met de juridische voetangels en klemmen.

Als advocaat bent u behalve op voornoemde deelgebieden mogelijk ook nog werkzaam op het gebied van arbeidsrecht, intellectueel eigendomsrecht en insolventierecht. U ben er zich van bewust dat juridische mutaties doorgaans fiscale gevolgen met zich mee brengen en u voelt aan wanneer het verstandig wordt om een fiscaal specialist in te schakelen die juridisch geschoold is en uw taal verstaat, zodat uw klant zo goed mogelijk bediend wordt.

Beijnon Belastingadvies staat u graag bij bij de fiscale advisering van uw cliënten of neemt deze graag voor zijn rekening. Tevens kan ik de bezwaar- en beroepsprocedure namens uw cliënt voeren in fiscale kwesties. Een enkele blik op uw juridische strategie, de (concept)notariële akten of de aangifte schenk- of erfbelasting tijdens een fiscale review kan leiden tot signalering van nieuwe optimaliseringskansen voor uw cliënt en daarmee tot advies- en dus omzetkansen voor u. Indien u dat wenst kan ik ook de verzorging van de aangiften schenk- en/of erfbelasting zelf voor mijn rekening nemen.

Fiscaliteit volgt het recht

Rechtsfeiten zoals het overlijden van uw klant en rechtshandelingen zoals de overdracht van de onderneming van uw klant hebben rechtsgevolgen. Rechtsgevolgen hebben meestal financiële gevolgen en krijgen daardoor ook fiscale gevolgen. Daarom is het verstandig om de door u te concipiëren juridische documenten (zoals testamenten, overnamecontracten en overdrachtsakten) die voor uw klanten fiscaal waterdicht moeten zijn door een fiscaal jurist die Register Belastingadviseur is te laten screenen op fiscale optimaalheid.

Ook op het gebied waar fiscaliteit en recht samengaan, estate planning, heeft de fiscaal jurist die tevens Register Estate Planner is de kennis om uw sparringpartner te zijn en u fiscaal bij te staan c.q. het van u over te nemen bij de advisering van uw klanten op het gebied van besparing van onder meer schenk- en erfbelasting. Gebieden, waarop ik u verder onder meer van dienst kan zijn:

  • erf- en schenkbelasting;
  • bedrijfsopvolging;
  • huwelijkse voorwaarden;
  • echtscheiding;
  • testamenten.

Hebt u reeds advies ingewonnen en hebt u behoefte aan een second opinion, dan kunt u een eerder verstrekt advies van een externe adviseur door Beijnon Belastingadvies laten toetsen. De diensten kan Beijnon Belastingadvies direct aan uw klant factureren, maar het is natuurlijk ook mogelijk om achter de schermen te blijven en u back-up te geven.

Hoe dan ook, u brengt met het inschakelen van Beijnon Belastingadvies uw niveau van dienstverlening op een (juridisch en fiscaal) hoger peil.